• Skip to main content
  • Skip to footer

0216 367 00 15

info@havuzsauna.com

  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube

Havuz Sauna

Havuz Sauna

Periyodik Sektörel Dergi

  • ANA SAYFA
  • HABERLER
  • RÖPORTAJ
  • MİMARİ
  • YENİ ÜRÜNLER
  • HAVUZ
  • SAUNA
  • PEYZAJ-TASARIM
  • E-DERGİ ARŞİV
  • PROJE TANITIMI

Bornova Belediyesi’nden Çamdibi Yüzme Havuzu’na Yeşil Dönüşüm Hamlesi

Haziran 16, 2025 by cigdem Leave a Comment

Spread the love

Bornova Belediyesi, iklim krizine karşı bilimsel projelerle sürdürülebilir bir kent modeli oluşturma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yaşar Üniversitesi ve Avrupa Enerji Kentleri Ağı ortaklığıyla yürütülen STORMLOG Projesi kapsamında, İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı desteğiyle Çamdibi Dr. Şaban Acarbay Kapalı Yüzme Havuzu’nun çatısına güneş enerjisi panelleri yerleştirilmeye başlandı. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, çalışmaları ilgili bürokratlarla birlikte yerinde inceledi.

İçerisinde fitness salonu da bulunan havuzun çatısına yerleştirilecek 224 panel, 123,2 kWp kurulu güce sahip olacak ve tesisin toplam enerji ihtiyacının üçte birini karşılayacak. Tam kapasite çalıştığında yılda ortalama 1.300.000 TL tasarruf sağlanması öngörülüyor. Ayrıca, havuzdan haftalık 100 ton su arıtılarak Atatürk Parkı’nın sulamasında kullanılacak.

“Fosil yakıtlardan kurtulmalıyız”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Stormlog Projesi kapsamında yapılan çalışmayı; “Uzun süredir Dış İlişkiler Müdürlüğümüz bünyesinde yürütülen proje kapsamında, elektriği ve suyu daha tasarruflu kullanmak için çalışmalar yapıyorduk. Çatısına yerleştirdiğimiz güneş panelleriyle binanın elektrik ihtiyacının üçte birini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamayı hedefliyoruz. Ayrıca havuz suyunu arıtarak Atatürk Parkı’nda sulama için kullanacağız.” sözleriyle anlattı.

Aynı alanda yeni projeler sırada

İklim değişikliğine uyum sağlamak ve enerji verimliliğini artırmak amacıyla yenilenebilir enerji projelerine yatırım yapmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Eşki, “Burası dışında 10 farklı güneş enerjisi projemizin 3 tanesinin hukuki süreçlerini tamamladık, yakında hayata geçireceğiz. Diğer 7 proje için de çalışmalarımız sürüyor. Amacımız, ülkemizin en büyük gider kalemi olan enerjiyi doğal kaynaklardan elde ederek hem Türkiye’nin enerji bağımlılığını azaltmaya katkı sağlamak hem de fosil yakıtların kullanımını düşürerek çevreyi korumak. Bu hedef doğrultusunda elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz.” dedi.

Category iconSektörden Haberler Tag iconBornova Belediyesi,  Çamdibi

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


beş × yedi =

Dergimize reklam vermek ister misiniz?

Markanızın tanıtımını yaparak sektördeki yerinizi sağlamlaştırın...

İLETİŞİM

Footer

Merkez

İdealtepe Mahallesi Denizciler Sokak
No: 14/5
Maltepe / İSTANBUL

0216 367 00 15

info@havuzsauna.com

Künye

İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
Bayram Yıldız
bayram@havuzsauna.com Editör
Eda Gedikoğlu
eda@havuzsauna.com Sosyal Medya ve Data Yönetim Sorumlusu
Alihan Kurut alihan@havuzsauna.com Grafik Tasarım
Emin Petek

Lokasyon

  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2026 Kariyer Medya Yayıncılık Reklamcılık ve Tanıtım Hizmetleri