“Olimpiyatlarda Birçok İlke İmza Atan Millilerimiz Bizlere Büyük Mutluluk Yaşattı”
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, milli sporcuların Akdeniz Oyunları’nda elde ettiği madalyaların “Gurur duyulacak bir tablo” olduğunu ve bu başarının altında çok planlı bir sistemin bulunduğunu belirtti.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, milli sporcuların Akdeniz Oyunları’nda elde ettiği madalyaların “Gurur duyulacak bir tablo” olduğunu ve bu başarının altında çok planlı bir sistemin bulunduğunu belirtti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 19. Akdeniz Oyunları’nı Türkiye’nin 108 madalya ile ikinci sırada tamamladığı, 24 branşta gerçekleştirilen oyunlara 26 ülkeden yaklaşık 3 bin 400 sporcunun katıldığı, Türkiye’nin organizasyonda 321 sporcuyla madalya mücadelesi verdiği hatırlatıldı.
17 branşta madalya kazanarak önemli başarılara imza atan millilerin, oyunlarda kazandığı altın madalya oranında tarihinin en büyük başarısına ulaştığı ifade edildi. En fazla madalya 19 ile yüzme branşından gelirken, atletizmde 15 madalya, güreş branşında ise 14 madalya alındı.
“Millilerimizin oyunlarda elde ettiği sonuç gurur duyulacak bir tablo”
Akdeniz Oyunları’nı değerlendiren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Sporcularımız, oyunlarda milletimizi gururlandıracak sonuçlara imza attı.” dedi. Kasapoğlu, tüm spor branşlarında temsil ediliyor olmanın, elit sporcu yetiştirme ve bunu tüm branşlara yayma noktasındaki sistemin doğru işlediğinin bir kanıtı olduğunu vurgularken, “Millilerimizin oyunlarda elde ettiği sonuç gurur duyulacak bir tablo. Bunun altında çok planlı bir sistem var. Sporun temeli insan. İnsan öğesini barındıran her çalışmanın da mutlaka kısa, orta ve uzun dönem projeksiyonlarının olması gerekir. Eskiden bu tip organizasyonlarda sporcularımızı sadece birkaç branşta izlerken diğer ülkelerin kalabalık kafilelerini görüp gıpta ederdik. Şimdi hem sporcu sayımızla hem branş çeşitliliğimizle hem de madalya sayımızla gurur duyulacak bir seviyedeyiz.” ifadelerini kullandı. Bakan Kasapoğlu ayrıca, oyunları 108 madalya ile ikinci sırada tamamlayan milli sporcuları tebrik ederek şunları kaydetti: “Cezayir’de düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları’nı 45 altın, 26 gümüş ve 37 bronz toplam 108 madalyayla ikinci sırada tamamlayan millilerimizi yürekten kutluyorum. Birçok ilke imza atarak göğsümüzü kabartan şampiyonlarımız bizlere büyük mutluluk yaşattı. Tüm sporcularımıza, ailelerine ve bu güzel başarıda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”
“Yüzme bilmeyen kalmasın projesi” ile 3 milyon kişi yüzme öğrendi
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yürüttüğü “Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi” kapsamında 3 milyon kişi yüzme öğrendi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yaptığı açıklamada projenin detaylarını anlattı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2018 yılında hayata geçirilen “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesine talep çığ gibi büyüyor. İlk etapta sadece ilkokul öğrencileri için 65 ilde başlatılan pilot uygulama, gelen talepler doğrultusunda, 81 ile yayıldı. “Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat programı” kapsamında yürütülen proje ile 2018 yılında 125 bin 231 ilkokul öğrencisi yüzme öğrendi. Projenin kapsamının genişletilmesiyle beraber bu sayı her yıl katlanarak arttı. 7’den 70’e her yaşta katılımcının projeye dâhil olmasıyla 2019 yılında 240 bin 794, 2020 yılında 1 milyon 20 bin 459, 2021 yılında 1milyon 828 bin 931 kişi yüzme öğrendi. 2018 -2022 yılları aralığında ise rekor seviyeyle proje kapsamında yüzme öğrenenlerin sayısı 3 milyon 453 bin 189 kişiye ulaştı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yüzme branşına verdiği önem kapsamında yaptırılan kamu araştırmasında ise dikkat çekici verilere ulaşıldı. Araştırmaya göre katılımcıların yarısından fazlası yüzmeyi kendi kendine öğrendi. Eğitim alanların oranı %19 iken, yüzme bilmeyenlerin oranı %25 olarak gözlemlendi. Bu kapsamda projenin daha yukarı seviyelere taşınacağını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu “Yüzme branşını projelerimizle çok ciddi şekilde destekliyoruz. Amacımız yüzme öğrenmek isteyen herkese yüzmeyi öğretmek.” dedi.
Yüzme ilk sırada yer aldı
Araştırma sonuçları yüzme sporuna verilen önemi de ortaya koydu. “İmkânınız olsa hangi sporu düzenli yaparsınız?” sorusuna verilen yanıtlar incelendiğinde %34’lük oranla yüzmenin ilk sırada yer aldığı görüldü. Proje sayesinde yüzme sporunun artık daha ulaşılabilir hale geldiğini vurgulayan Bakan Kasapoğlu Türkiye’nin neresinde olursa olsun ülkenin gençlerini yarına en güzel şekilde hazırlayacaklarını söyledi. Bakan Kasapoğlu, İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte nice şampiyonları, yıldızları, bu şanlı bayrağı gururla dalgalandıracak gençlerimizi yetiştireceğiz. Su sporlarında da uluslararası anlamda büyük başarılar kazanacağımıza inanıyorum.” dedi.
Bir cevap yazın