• Skip to main content
  • Skip to footer

0216 367 00 15

info@havuzsauna.com

  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube
Havuz Sauna

Havuz Sauna

Periyodik Sektörel Dergi

HAKKIMIZDA
ABONELİK
İLETİŞİM

  • ANA SAYFA
  • HABERLER
  • Dosya Konuları
  • RÖPORTAJ
  • MİMARİ
  • YENİ ÜRÜNLER
  • HAVUZ
  • SAUNA
  • PEYZAJ-TASARIM
  • E-DERGİ ARŞİV

KÜÇÜK BALKONLAR İÇİN ALTERNATİFLER

Kasım 19, 2014 by havuzsauna Leave a Comment

Spread the love

Renkli & Sıcak KÜÇÜK BALKONLAR

Malum bahar geliyor. Bahçe düzenlemesine geçmeden önce; küçük de olsalar, birkaç dokunuşla evdeki en keyifli yaşam alanına dönüşebilecek olan balkonlara bir göz atalım istedik. Çoğu zaman ıvır zıvırla doldurmayı seçtiğimiz bu küçük balkonlar göreceksiniz ki gizli birer cennet aslında. Yeter ki gözden çıkarmayın.

[one_half]
[dropcap]G[/dropcap]eniş balkonlu evler büyük ölçüde mazi oldu ne yazık ki. Günümüzün şehir yapılarında küçücük alanlar ayrılıyor balkonlara. Oysa ki evde biraz olsun nefes almak için kaçabileceğimiz tek yer orası. Bu yüzden küçük de olsa balkonunuzu gözden çıkarmayın ve basit dekorasyon çözümleriyle kendinize harika bir dinlenme köşesi yaratın.
Balkonunuzun küçük olması, dikkate değer olmadığı anlamına gelmiyor kesinlikle. Ayrılacak ufak bir bütçe ve yaratıcılıkla tek kişilik bir balkonu bile seveceğiniz bir yaşam alanı haline getirebilirsiniz. Küçük balkon dekorasyonu yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta oturma kısmının nasıl düzenleneceğidir.
Balkon düzenlemesi yapılırken balkona bir masa ve istenen sayıda sandalye yerleştirilebilir ya da balkonun bir duvarı boydan boya sedirle kaplanabilir. Ancak küçük balkon düzenlemesi yaparken bu uygulamalar mümkün olmayacaktır. En uygun çözüm orta boyutta bir ya da iki sandalyeyi balkonun duvarına dayalı olacak şekilde yerleştirmek ve aralarına ya da yanlarına, yüzeyi geniş bir sehpa yerleştirmek masa yerine. Eğer bu seçeneklerden hiçbirini uygun bulmuyorsanız balkonunuza yalnızca bir okuma sandalyesi ya da rahat bir puf koyabilir veya geniş minderlerden bir oturma köşesi düzenleyebilirsiniz.
[/one_half]

[one_half_last]
Renkli-sicak-balkonlar
[/one_half_last]

 

[one_half]
Renkli-sicak-balkonlar-2
[/one_half]

[one_half_last]
Renkli-sicak-balkonlar-3
[/one_half_last]

Küçük balkon düzenlerken büyük mobilyaları kullanamayacağınız için balkonunuza istediğiniz havayı katacak olan asıl şey aksesuarlardır. Küçük bir şemsiye, ayaklı veya askılı saksılar, balkon bitkileri, duvar aydınlatmaları, resim çerçeveleri, minik duvar rafları ve mumlar gibi pek çok dekoratif malzemeden yararlanabilirsiniz. Önemli olan ne kadar küçük veya dar olursa olsun sıcak renklerle ve özellikle de çiçeklerle süslü olmasıdır balkonun.

[one_half]
Renkli-sicak-balkonlar-4
[/one_half]

[one_half_last]
Renkli-sicak-balkonlar-5
[/one_half_last]

Demirleri veya duvarı boyamak, ya da yerleri seramikle kaplamak da ortamı tamamen değiştirebilecek seçenekler arasında. Yere sereceğiniz küçük bir kilim, minik yastıklar ve ahşap da her zaman sıcaklık hissi katar mekana. Aranız bitkilerle çok da iyi değilse, bakımından korkuyorsanız, kaktüsten vazgeçmeyin, aklınızda bulunsun, çok güzel çiçekleri olan kaktüsler de var.

[one_half]
Renkli-sicak-balkonlar-7
[/one_half]

[one_half_last]
Renkli-sicak-balkonlar-6
[/one_half_last]
BALKON BİTKİLERİ

Balkonunuz için hangi bitkileri seçmeli ve onların sağlıklı gelişimleri için nelere dikkat etmelisiniz, biliyor musunuz? Seçtiğiniz bitkinin; bulunduğunuz yerin iklim koşullarına uygun olup olmadığına ve balkonunuzun güneşli mi yoksa gölge mi olduğuna dikkat edin. Unutmayın ki her bitki her iklimde yetişmez. Balkonunuzun metrekaresine de dikkat edin. Küçük alanlarda hacimli bitkileri tercih etmeyin.

Lavanta: Bakımı kolaydır. Geçirgen her tür toprakta sağlıklı gelişir. En sevdiği toprak kireçli topraktır. Saksı içinde güneşli bir alana yerleştirebilirsiniz. Soğuklardan hoşlanmaz. En önemli isteği budamadır. Toprağını havalandırın. Zenginleştirmek içinse iki yılda bir organik gübre ve kompostla toprağı destekleyin.

Begonvil: Toprak açısından dertsizdir. Geçirgen bahçe toprağında yetiştirebilirsiniz. Kuvvetli budamaya dayanıklıdır. Doğrudan güneş alan, rüzgardan korunaklı yerlerde yetiştirin.

Yasemin: Pembe renkli tomurcukları yaz aylarında açar. Nemli-geçirgen topraklarda mutlu olur. Saksıda yetiştirdiğiniz bitki için fazla rüzgar almayan korunaklı köşeler tercih edin.

[one_half]
Renkli-sicak-balkonlar-8
[/one_half]

[one_half_last]
Renkli-sicak-balkonlar-9
[/one_half_last]

Güneşli bir sabahta balkonda kahvaltı keyfi, mutfakta ya da oturma odasında kapalı kalmaktan çok daha iyi şüphesiz. Havalar ısınmaya başladığından, mart ve nisan ayları balkonu çiçeklendirmenin tam zamanı

Renkli-sicak-balkonlar-10

Category iconPeyzaj&Mimari&Tasarım Tag iconbahar,  balkon,  balkon bitkileri,  dekorasyon,  küçük balkonlar,  peysaj,  slideit

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


+ üç = beş

Dergimize reklam vermek ister misiniz?

Markanızın tanıtımını yaparak sektördeki yerinizi sağlamlaştırın...

İLETİŞİM

Footer

Merkez

İdealtepe Mahallesi Denizciler Sokak
No: 14/5
Maltepe / İSTANBUL

0216 367 00 15

info@havuzsauna.com

Künye

İmtiyaz Sahibi
Bayram Yıldız
bayram@havuzsauna.com Genel Yayın Yönetmeni
Sanem Ataman Yıldız
Editör
Çiğdem Kurut
cigdem@havuzsauna.com Sosyal Medya ve Data Yönetim Sorumlusu
Alihan Kurut alihan@havuzsauna.com Grafik Tasarım
Emin Petek

Lokasyon

  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Kariyer Medya Yayıncılık Reklamcılık ve Tanıtım Hizmetleri