Bilindiği gibi havuz bakımında en önemli ve zor işlerden biri düzenli havuz içi temizliği. Çünkü dış ortamdan değişik yollarla (rüzgar, yüzücü v.b.) gelen kirler ve partiküller havuz suyunu kirletirler. Bu partiküllerin ağır olanları havuz tabanına çöker. Hafif olanlar da bir süre suda asılı kaldıktan sonra ağırlaşarak havuz dibine inerler. Hijyenik bir havuz için bu kirleri düzenli bir şekilde süpürmek şart. Bu işlemi manuel, yarı otomatik veya tam otomatik havuz temizleme robotları ile yapabilirsiniz.
Havuz robotu nasıl seçilir?
Havuz robotu almayı düşünüyorsunuz, nasıl seçeceksiniz? Öncelikle havuz taban alanını bilmeniniz gerekiyor. Havuzunuz ölçüsü kaça kaç? Bu en önemli kriter. Çünkü havuz robotlarının temel üretim mantığı budur. Havuz büyüklüğüne göre tasarlanırlar. Havuz robotu kablo boyu, motor gücü, içerdiği program için, havuz büyüklüğü en önemli kıstastır.
Havuzunuzun en, boy ölçülerini biliyorsanız, ilk bakacağınız şey, alacağınız robotun kablo boyu. Bundan sonrası ayrıntı. Havuz ölçüleriniz örneğin, 5 m x 8 m gibi ise, 10 – 15 metre kablo boylu bir robot sizin işinizi görecek kapasitededir. Daha büyüğü sizin için gereksiz fazla olur. Hatta birçok robotun açıklamasında, robotun kullanılacağı havuzların maksimum ölçüleri de belirtilmiştir.
Kablo boyunu belirledikten sonra, robotun duvara tırmanıp tırmanmaması, kumandası (gerek olduğunu düşünüyorsanız, bazı havuzlarda lokal bölge temizliği için ihtiyaç olabiliyor), garanti süresi, taşıma arabası, program çeşitleri sizin için ayırıcı olabilir.
Robotlarda teknoloji bu kadar ilerlemişken, halen daha hortumlu robot modelleri de varlığını sürdürmekte. Ama dahili filtre sistemi olanları tercih etmenizi tavsiye ederiz. Kullanımı daha kolay.
En son teknoloji ile geliştirilip üretilmiş tam otomatik havuz içi temizleme robotları size daha da ayrıcalık sunar. Zamanınız kendinize kalır, eleman ve işçilik masraflarınızdan kurtulursunuz. Süpürme sonrasında mevcut filtrasyon sisteminize bir kir yükü gelmeyeceğinden, süpürmeden sonra ters yıkama ihtiyacınız da ortadan kalkar. Dolayısıyla mevcut fiziksel ve kimyasal olarak dengeye almış olduğunuz havuz suyunu ters yıkama yolu ile dışarı atıp yerine yeni su ve kimyasal ilave etmek zorunda kalmazsınız. Bu robotları kullanmaya başladıktan sonra kimyasal ve su tüketiminizin azaldığını hissedeceksiniz. Tam otomatik havuz robotu ile havuz temizliği çok kolay. Tek yapmanız gereken robotu havuza bırakmak ve tek tuş ile çalışmaya başlatmaktır. Seçmiş olduğunuz özel temizlik programı doğrultusunda robot tam otomatik olarak havuz temizliğini yapar ve durur. Robot temizliği için tek yapmanız gereken de robotu havuzdan çıkardıktan sonra basit bir şekilde özel robot haznesini açıp filtreleri temizlemek.
Bir cevap yazın